5 films in 10 lines #3

16:00

Nadat we een 1ste november gehad hebben met terrasjesweer, lijkt het nu echt wel herfst. Ik moet de voordeur nog maar open doen en er komt een half bos naar binnen gewaaid. Ik geniet nog even van de herfstkleuren die net zo snel terug verdwijnen als dat ze gekomen zijn. Dit is dé ideale tijd om in je zetel te kruipen met een filmpje, of twee.


D'ardennen

Een donker drama waarin den Kenny na 4 jaar gevangenis voor een misgelopen overval terug op vrije voeten komt. Kenny raast hierna als een wervelwind door het leven van zijn broer Dave en diens vriendin Sylvie, die hun leven net terug op de rails gekregen hadden, met een einde dat je met verstomming zal slaan.

Bron foto


Spy

Na jarenlang een belangrijke rol gespeeld te hebben als CIA analiste, ruilt Susan Cooper haar vertrouwde bureautje in voor een geweer en trekt ze als spion het zogenaamde veld in. Haar missie is om een wapenhandelaar tegen te houden wat best wel grappige momenten tot gevolg heeft.

Bron fotoMaze runner: the scorch trials

De gladers wisten hun uitweg te vinden uit het labyrint en vinden nu hun tweede uitdaging: de schroei. Ze gaan op zoek naar antwoorden over WCKD en trotseren ondertussen het woestijnlandschap van de schroei en diens inwoners.

Bron foto


Selfless

Een oude, steenrijke man voelt zijn einde naderen en laat zijn bewustzijn verplaatsen naar een ander, jonger lichaam. Tijdens de gewenning ondervindt hij waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt en daar is hij het toch niet helemaal mee eens.

Bron fotoInside out
 

Een animatiefilm met in de hoofdrol Plezier, Angst, Verdriet, Woede en Afkeer die in hun hoofdkantoor de gedachten en gevoelens van Riley sturen. Ze adviseren haar dagdagelijks tijdens gewone en levensbelangrijke momenten.

Bron foto

You Might Also Like

3 fijne reacties

  1. Inside out vond ik ook prachtig! Naar D'Ardennen ben ik benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maze runner, oooooooh! Ik hou van die films (boeken niet gelezen, bewust!) Maar oh, Thomas Sagner, pretty please!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.