My favorites | fruit

23:27

Het was hier de afgelopen week vrij stil op mijn blog, dit komt omdat ik een weekje op reis geweest ben. Ik ben een weekje naar het mooie Curaçao getrokken samen met mijn zus. Aangezien ik nog maar van deze ochtend terug ben en nog niet al mijn foto's op de computer geladen zijn, post ik nu nog iets helemaal anders. Maar een blogpost over mijn reis komt er zo snel mogelijk aan, beloofd!

Ik ben een grote fan van fruit. Het smaakt lekker én is nog eens gezond, als je er natuurlijk geen kilo's van gaat eten. Ondertussen weet ik wel al goed hoe een sinaasappel of meloen of kiwi smaakt dus het was eens tijd om onbekende fruitsoorten te ontdekken. En dat heb ik gedaan. Het fruit hieronder komt niet uit een speciale fruitwinkel maar gewoon uit de Delhaize! Ik heb ondertussen ook gezien dat deze ook in de Colruyt en Carrefour te vinden zijn.


Zien ze er niet uit om op te eten? Je kan ze wel niet zo opeten zoals een appel. Ze moeten eerst versneden worden. Hieronder zie je hoe ze er vanbinnen uitzien en ook nog een beetje uitleg want we moeten toch weten wat we in onze mond steken é!
De mangostan, ook wel mangistan of mangosteen genoemd. Deze vrucht groeit aan de Garcinia Mangostana in Zuidoost-Azië. Zoals je ziet is deze donkerpaars aan de buitenkant en is het vruchtvlees eerder aan de witte of doorzichtige kant. Ik kan niet echt een smaak plakken op deze vrucht, het smaakt niet echt superzoet maar ook niet bitter.
De mangostan zou een gunstig effect hebben op de werking van het immunnsysteem. Deze bevat ook veel xanthonen, dit zijn antioxidanten. Er wordt ook sap gemaakt van deze vrucht.
Deze is in Delhaize te koop voor € 2,99.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tamarillo_querschnitt.jpg

De tamarillo, ook wel boomtomaat genoemd. De vrucht die ik gekocht heb, is rood maar is ook te vinden in de kleuren geel, oranje en violet. Het vruchtvlees is geel en smaakt volgens mij naar meloen.
Deze vrucht groeit van nature in de Andes maar de vruchten komen ook uit Portugal of Colombia. Als je wat zaad hebt van deze plant dan kan je deze makkelijk zelf binnen kweken.Dan is er nog de Grenadilla of zoete passievrucht. De naam zegt het zelf al, deze vrucht lijkt sterk op de passievrucht maar is zoeter van smaak. Zoals je kan zien op de foto ziet het vruchtvlees er net uit als dat van een passievrucht.
De vrucht heeft een gele schil die hard maar makkelijk te breken is. Je vind de grenadilla in Brazilië , Afrika, Latijns-Amerika, Colombia en Ecuador. Een grenadilla is rijk aan vitamine B2.
Deze is in Delhaize te koop voor € 1,69.

Onder elke naam van de vrucht zit telkens een link waar je deze informatie nog eens kan nalezen. Deze 3 vruchten zijn alvast toegevoegd aan mijn favorieten lijstje. De Mangostan is van deze 3 toch mijn nummer 1. Deze vruchten ga ik wel niet elke dag eten want ze hebben natuurlijk niet het prijskaartje van een appel ;).

Volgende op mijn lijstje zijn de Pitaja en Sharonfruit!
You Might Also Like

4 fijne reacties

 1. Mmmh zoete passievrucht, kan niet slecht zijn! En aaah ik kijk zohard uit naar uw blogpost over Curaçao! Eerst nog een beetje nagenieten hé! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Discovering new fruit is something I really enjoy as well! I have never tried any of the ones you mentioned though. So cool.
  I did a post earlier this year about a fruit called rambutan. Check it out if you're interested! http://www.paperraindrops.blogspot.com/2013/08/part-of-story.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je ze zelf ook geprobeerd? Ik ben zo benieuwd hoe die eerste vrucht smaakt! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor! Ik heb de smaak in de post al wat beschreven maar ik kan het niet echt vergelijken met iets. Het is niet zoet en niet bitter. Iets tussenin ;)

   Verwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.