My favorites | 5 films in 10 lines #2

12:30

Tijd om nog eens een lijstje van 5 fijne films op jullie los te laten. Ze beginnen allemaal heel toevallig met de letter S. Toevallig? Niet echt. De eerste vier zijn wel toevallig maar toen wou ik er natuurlijk nog een vijfde bij met de letter S, de perfectionist in mezelf kwam opzetten.

Geniet van deze vijf sensationele films (oké, dat is er wat over).


The shawshank redemption

Andy wordt na een rechtzaak over de moord op zijn vrouw en haar minnaar, waar hij onschuldig pleitte, opgesloten in de harde en corrupte Shawshank gevangenis. De jaren in gevangenschap kruipen vooruit terwijl er een mooie vriendschap onstaat tussen hem en een van zijn medegevangenen.


BronSlumdog millionaire


Jamal, een jongen uit de sloppenwijken, doet mee aan het spelprogramma "Who wants to be a millionaire?" en klimt steeds hoger op naar de hoofdprijs. Aan de hand van de gestelde vragen, krijgen we inzicht in het turbulente leven dat hij al doorlopen heeft.


BronThe social network

Op een avond programmeert Mark Zuckerberg uit frustratie een website die later de bakermat van het huidige Facebook zou blijken. Vanaf dan is hij op weg naar de top met alle successen en vijanden van dien.


BronShutter island

Teddy komt samen met zijn collega Chuck aan op Shutter island, waar een instelling voor geestesgestoorde mensen gevestigd is, waar ze de verdwijning van een van de residenten moeten onderzoeken. Door een opeenstapeling van gebeurtenissen op het eiland komt het gruwelijke verleden van Teddy en de onthutsende waarheid aan het licht.


BronSammy's adventures - escape from paradise

Escape from paradise is de tweede film uit de Sammy's serie waarin Sammy al opa geworden is en samen met zijn vriend Ray door omstandigheden zonder hun kleinkinderen in een zeeaquarium terechtkomen. Dit lijkt voor hen het paradijs maar al snel blijkt dat dit niet het geval is.


BronYou Might Also Like

4 fijne reacties

 1. Enkel Shutter Island nog niet gezien, staat echt al lange tijd op mijn lijstje! Maar op Netflix heb ik hem nog niet zien verschijnen, dus 't zal nog niet voor meteen zijn vrees ik :( Sammy heeft echt mijn hart gestolen, ik vind hem zo cute! Heb de DVD van mijn liefje gekregen en ik ben verliefd op die eerste scène waarin -ie zo stuntelig overkomt. En dat stemmetje! Oh boy! Maar ik wist niet dat er een tweede film van was, dus die moet ik heel dringend eens opzoeken haha! Bedankt voor de tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Shutter island is echt een must see! Als je hem voorbij ziet komen, zeker kijken. Sammy is inderdaad erg lief. In de tweede film is zijn stem wel al heel wat zwaarder geworden ;-)

   Verwijderen
 2. Shutter Island behoort ook tot mijn favorieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.