Trips | Eindhoven

12:30


Eindhoven.

Als je de naam van deze stad laat vallen dan denken de meeste vrouwen bij ons als eerste aan de Primark. In Vlaanderen hebben we (voorlopig) nog geen Primark en die van Luik is voor ons nog verder rijden dan die van Eindhoven. Wees gerust, er komt nu helemaal geen serie foto's van hoe de winkel er aan de binnenkant uit ziet en wat ik er allemaal gekocht heb. Had ik mijn jas niet thuis vergeten dan had ik er hoogstwaarschijnlijk zelfs geen voet binnen gezet. Begrijp me nu niet verkeerd, ik vind het ook wel eens leuk om tussen de toffe spulletjes te neuzen maar het verlengde weekend was duidelijk niet echt het uitgelezen moment om rustig tussen de 'ordelijke' rekken te slenteren.

Denk semi-hysterische vrouwen, waarvan de meerderheid Belgische waren, met overvolle tassen die net dat ene stuk willen hebben en er zowat alles voor over hebben. Als ze even later dan toch beslissen dat ze het niet moeten hebben dan gooien ze het gewoon op een of andere hoop die al zo hoog is dat je je er zo zou op kunnen laten ploffen om even een dutje te doen. Na dat dutje is de chaos dan misschien wat overgewaaid maar hoop er maar niet op.

Enfin, wij gingen dus naar Eindhoven. Niet specifiek omdat ze daar bovengenoemde winkel hebben maar omdat het nog eens tijd was voor een weekendje weg met mijn lief én omdat ik gelezen had dat er net het Glow festival was.

Wat jullie wel van mij krijgen is een lijstje van leuke plekjes die wij ontdekt hebben. Natuurlijk laat ik jullie ook wat meegenieten van het Glow festival dat nu jammer genoeg al afgelopen is.

Redenen genoeg om een bezoekje te brengen aan Eindhoven zonder dat je de Primark gaat leeg kopen (al is dat behoorlijk moeilijk want die winkel is echt gi-gan-tisch).Anne FrankplantsoenAls wij ergens op weekend gaan dan brengen we graag een bezoekje aan een park of bos. Ik vind het leuk om door een park te wandelen dat ik helemaal niet ken. We kozen het Anne Frankplantsoen. De herfstkleuren maakten deze wandeling extra speciaal. Echt een aanrader!


Meneer de boerWij besloten om bij onze hotelkamer geen ontbijt te nemen dus moesten we op zoek naar een fijne plek waar we konden ontbijten. Onze keuze viel op Meneer De Boer. Het speciale hier is dat je de hele dag een ontbijt kan krijgen. Je moet je dus niet haasten om tussen 8 en 10 snel nog een plekje te vinden, hier krijg je zelfs om 16u nog ontbijt. Zalig toch? Heb je 's middags zin in een boterham met kaas en een eitje? Dan kan dat hier. Ideaal ook voor als je de nacht ervoor lang en zwaar bent uitgeweest ;-).Je kan hier kiezen uit twee ontbijtjes die je dan met allerlei lekkers kan uitbreiden. Een dikke plus voor mij is het vers geperste fruitsap. Ik ben zot van vers geperst fruitsap dus hiermee halen ze me zeker binnen! Je kan er ook niet alleen ontbijten. Je kan er ook licht lunchen of gewoon gezellig samen een theetje drinken.

Two-b

Je zou er zo voorbij lopen. Two-b is een mini lunchroom slash take-away broodjeszaak. Ik denk dat er plek is voor maximum 20 mensen maar je kan er echt heerlijk lunchen. Wij namen tomatensoep en kregen daarbij twee broodjes met kruidenboter. Lekker!

Naast soep kan je er ook heerlijke broodjes krijgen. Deze heb ik niet zelf geproefd maar mijn loerende kennersoog (ahum) vond dat de broodjes van onze buren er toch behoorlijk lekker uitzagen.

Zeker eens binnengaan als je lekker wil lunchen!
Lounge 8

Glow festival

Ik beloofde jullie nog enkele sfeerbeelden van het Glow festival. Tijdens dit festival waren er 20 verschillende punten waar kunstenaars en artiesten een lichtspektakel voorzien hadden. Dit was echt de moeite en super gezellig door de mooie lichtvoorstellingen en de verschillende eet- en drinkkraampjes die je doorheen het parcours kon vinden. Ik zou volgend jaar heel graag teruggaan!Eindhoven is een leuke stad met super vriendelijke mensen. Ik ga graag op bezoek bij onze buren omdat ik ze zo aangenaam vind. Je wordt vriendelijk begroet als je ergens binnenkomt en als je de weg vraagt dan krijg je er soms nog een levensverhaal bij. Terwijl wij Belgen soms nogal koel en afstandelijk overkomen is dit bij de Nederlanders helemaal niet het geval. Daarom ga ik zo graag op weekend naar Nederland, ik word er helemaal gelukkig van!You Might Also Like

1 fijne reacties

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.