En toen maakte ik wat tekeningen

12:30


Wie had het ooit gedacht? Het meisje dat in het middelbaar startte met moderne om daarna over te gaan naar secretariaat talen, in het hoger voor sociaal werk koos en daarna toch kleuteronderwijs ging studeren vervolgens ging werken als boekhoudster slash rechterhand slash ontwikkelaar van cosmetische producten (hiervoor moet ik eens een duidelijke functieomschrijving bedenken) om dan uiteindelijk een enorme fascinatie en passie te ontwikkelen voor fotografie en illustreren. Dat is een hele boterham hé?

Fotografie is altijd al een passie geweest en ik vond het heel erg jammer dat ik nooit de fotografie opleiding heb gedaan die ik graag wou doen. In fotografie zat geen toekomst. Mensen gingen zelf hun eigen foto's maken en fotograaf was een ras dat met uitsterven bedreigd was. Akkoord, het is een beroep waarin je uniek en vol zelfvertrouwen uit de hoek moet komen. Ik vind het jammer dat zoveel mensen net zoals ik afgeschrikt worden door de maatschappij maar later komen daaruit waarschijnlijk ook nog heel erg getalenteerde fotografen naar voor. Mensen die misschien niet de obligatoire opleiding genoten hebben maar die door ervaring en hier en daar een cursus toch voldoende onderbouwd zijn om mooie momenten vast te leggen.

Tekenen is ook een talent dat ik nooit bezat maar wel heel erg graag wou kunnen. Mijn tekenmogelijkheden liggen zowat op dezelfde hoogte als de gemiddelde 4-jarige kleuter. Het is heel schattig en mooi als je 4 jaar bent maar als 23 jarige hoopte ik toch al wat meer skills te bezitten. Niet dus. Toen ik een tekenprogramma ontdekte, kwam hier verandering in. In dit programma lukt het mij wel om enigszins acceptabele tekeningen op papier (read: het scherm) te krijgen. Dat het programma het heel erg makkelijk maakt om deftige schetsen te maken, moet ik jullie er vast niet bij vertellen. Toch ben ik blij dat ik eindelijk mijn creativiteit ook met pen en papier of eerder muis en scherm de vrije loop kan laten.

Hieronder kan je enkele van mijn eerste tekeningen zien. Ik hoop mij hier nog verder in te verdiepen en jullie later nog meer te kunnen laten zien.Ik tekende eerst het meisje en voegde er dan een tekening bij van mijn lief. Het meisje is niet echt een afbeelding van mij maar kan het wel zijn. Op Instagram kan je deze vinden met een leuk tekstje erbij. De tekening bovenaan is ook een portret van mijn lief, ik moet ergens mijn inspiratie halen hé ;-).Dit is een portret van mijn nicht die voor enkele maanden naar Australië vertrekt. Haar kaartje zag er anders uit maar dit zijn wel de elementen die ik erin verwerkt heb. De kangoeroe was behoorlijk moeilijk om te tekenen.

Een portret van mijn beste vriend. Uiteraard is dit een soort karikatuur en lijkt hij er niet als 2 druppels water op maar ik vind wel dat hij er wat van weg heeft. Ik ben ook niet van plan om portretten te blijven tekenen maar dit is een begin. Oefening baart kunst toch?You Might Also Like

10 fijne reacties

 1. Ik vind ze super leuk! Wat zijn het schattige tekeningen :)! Jij hebt ook een hele toffe blog, je hebt er een nieuwe volger bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel! Het zijn mijn allereerste tekeningen maar ben blij dat je ze leuk vindt!

   Verwijderen
 3. Geweldig getekend! Prachtig! Als ik dat zo leuk kon, ging ik iedereen tekenen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi dankjewel. Ja, dat ben ik nu ook zo'n beetje aan het proberen ;-)

   Verwijderen
 4. Ik wil ook een tekening. Aub aub aub aub aub aub? :)
  Super moooooooooooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.