Traveling | Curaçao #2

21:33"Als er een pt.1 is dan volgt er ook een pt. 2". Zo heb ik mijn vorige post afgesloten. Dus hier is 'ie dan, de beloofde pt. 2 over het fantastische eiland Curaçao! Hier ga ik de, volgens mij, leukste plekjes uit Curaçao uit de doeken doen. So buckle up, it's gonna be a bumpy ride. Neem dat maar letterlijk, de wegen in Curaçao zijn namelijk bezaaid met vluchtheuvels en snelheidsremmers!


Laten we beginnen bij het begin. Op onze eerste dag op Curaçao hebben we eerlijk gezegd niet veel meer gedaan. Nadat we 10 uren op een vliegtuig gezeten hadden, was de goesting om nog verre tripjes te maken ver te zoeken. We zakten dan af naar het dichtsbijzijnde strand voor een hapje en een drankje. Dat dichtsbijzijnde strand was voor ons het Jan Thiel strand. Dit is een strand waar je verschillende bars en restaurants kan vinden die dan elk hun eigen stukje strand hebben. Zo kan je bij de meeste restaurants hier ook op het strand eten. Lekker gezellig met zand tussen je tenen enzo ;).

We dronken een lekkere cocktail in Zanzibar, een van de bars op het Jan Thiel strand. Misschien nog even vermelden, als je voor 17u op het strand wil dan moet je de ingang betalen tenzij je in één van de omliggende resorts verblijft, dan kan je een gratis toegangskaartje aan de receptie vragen. Na 17u is het toegankelijk voor iedereen. Dit is wel het jammere aan de meeste strands op Curaçao, je moet je ligzetel of plekje op het strand vaak betalen.

Na ons drankje gingen we in het restaurant van Zanzibar ook iets eten. Zeer lekker maar verwacht geen hoogstaande keuken hier. Naast restaurants en bars heeft Jan Thiel nog meer faciliteiten te bieden. Zo heb je er het Duikcentrum Scuba Do of kan je een boottocht doen met Bounty Adventures. Je hebt er ook een aantal kleine winkeltjes waarvan ik Out of the blue zeker aanraad! Je kan er typische gelukspopjes kopen die uit drijfhout gemaakt worden, een leuk souvenirtje!

Plekje op Jan Thiel waar je beach tennis kan spelen
Dan heb je er ook nog Papagayo beach club, ook een aanrader. Hier heb je een soort zout water zwembad, veilig voor kinderen. Je kan vanaf dit stukje strand niet rechtstreeks in de zee maar er is een soort zwembad afgebakent met rotsen. Dit water is dan niet zo koud als het zeewater ;). In het weekend wordt er hier ook goeie (vaak spaanse) feestmuziek gedraaid waardoor je nog een danske kan placeren.

Een beetje sukkelen om op het randje van het zwembad te gaan zitten in de Papagayo beach club


Papagayo beach club met de heerlijke ligzetels


Papagayo beach club

Ik realiseer mij nu dat ik vrij weinig foto's genomen heb van de verschillende faciliteiten op het Jan Thiel strand. Als je hier in de buurt verblijft dan raad ik jullie zeker aan om hier eens een kijkje te gaan nemen en misschien een namiddagje te vertoeven!


Als je naar Curaçao gaat dan kan een bezoekje aan de hoofdstad, Willemstad, natuurlijk niet ontbreken. Willemstad bestaat eigenlijk uit twee delen. Punda en Otrabanda. Deze twee delen zijn enkel met elkaar verbonden door een voetgangersbrug, de Koningin Emmabrug. Deze brug is toch wel iets speciaals want het is de enige houten draaibrug op pontons ter wereld! Als je op deze brug loopt, voel je dat deze heel beweeglijk is. Dit komt omdat ze op drijvende pontons liggen die dus meegaan met de dijning van de zee, maar er is meer! Als je een luide bel hoort dan wil dit zeggen dat de brug opengaat. Dan kan je aan het soort vlag zien voor hoelang deze open gaat. Als de oranje vlag uithangt dan gaat deze maar voor even open, er moet misschien een kleine boot door de opening varen. Als de blauwe vlag uithangt dan kan je wel voor een tijdje op de brug vastzitten. Dit betekent namelijk dat de brug helemaal opengaat en er een cruise- of vrachtschip zal door moeten. Als je dan net op de brug staat, kan je daar wel nog even blijven staan. Als je net over de brug wil gaan dan kan je een paar meter verder een veerboot nemen die je naar de overkant zal brengen terwijl de brug open is.

De voetgangersbrug


Hier zie je heel goed dat de brug opengaat, normaal kan je naast het gele gebouw op de brug stappen.


De brug en de pontons waar ze op drijft


De brug wordt ook verlicht als de avond valt, mooi!

In Willemstad kan je aan de waterkant, op de handelskade, ook de gekleurde huisjes zien waar Curaçao zo bekend om is. Zowel op Punda als op Otrabanda heb je uitzicht op deze mooie en vrolijke gevels. Vergeet hier zeker geen fotootje te nemen ;).

Een foto bij de gekleurde huisjes die op Otrabanda staan


De gekleurde huisjes op Punda met het Penhagebouw op de hoek, deze staat op de werelderfoedlijstIk denk dat deze foto al door iedereen genomen is die het eiland bezocht heeft


Wij werden door onze taxichauffeur telkens afgezet op het Wilhelminaplein en dit is volgens mij de ideale plaats om je tocht door Punda en Otrabanda te beginnen. Hier vind je al enkele leuke winkeltjes waar je souvenirtjes kan kopen. Je vind op Punda veel souvenirwinkeltjes maar er zijn er maar een paar die echt unieke spulletjes verkopen. In de rest kan je bijvoorbeeld t-shirts kopen met I love Curaçao, zo'n winkeltjes van 13 in een dozijn ;). Zoals ik al zei in sommige kan je nog spulletjes vinden die je nergens anders zal vinden. Ik plaats hieronder enkele foto's maar ik kan jullie geen namen geven omdat ik daar simpelweg niet op gelet heb. Als je op het Wilhelminaplein bent dan zal je deze winkeltjes zeker wel zien. Op dit plein staat ook Curaçao in grote letters, hier kan je dan ook een fotootje nemen. Kwestie dat de mensen weten dat je naar Curaçao geweest bent he! Je kan er ook het woord Dushi in grote letters vinden, hier kom ik later nog op terug.

Een souvenirwinkeltje waar je windmolentjes en juwelen kan kopen

Hier kan je handgemaakte juweeltjes vindenIn dit winkeltje kan je de typische drank van Curaçao, Blue Curaçao kopen. Grote en kleine flesjes!


Curaçao in grote letters, mij kan je zien staan in de letter U ;)

In Willemstad kan je ook de drijvende markt vinden. Hiervoor moet je even om de hoek van de Handelskade op Punda naar het Waaigat aan de Sha Caprileskade. Hier meren verschillende bootjes aan de vaste kraampjes aan. Op deze drijvende markt worden vooral groenten en fruit uit Venezuela verkocht. De kraampjes liggen echt bomvol en je kan hier bijna alles vinden wat je je maar kan indenken. Zeker een bezoekje waard. Wij kochten er ook een kokosnoot om onderweg op te eten. Deze koste Nafl. 1, zo'n 40 eurocent. Deze markt begint in de vroege ochtend en sluit rond 18u wanneer de bootjes terug naar Venezuela keren.

De voorzijde van de markt. De kraampjes zien eruit zoals bij ons. Behalve dan de grote zuilen die hier echt wel nodig zijn om de koopwaar tegen de zon te beschermen.


Een bootje vol watermeloenen


Lekkere groeten en fruit


De achterkant van de markt, hier kan je de verschillende bootjes zien liggen


Vergeet op Punda ook zeker niet eens in de smalle steegjes te gluren. Je zou er zo voorbij kunnen lopen maar je kan er echt mooie kunst in vinden. Overal in Punda en Otrabanda zijn er kleine marktjes te vinden. Ik weet niet of deze marktjes er alle dagen staan of ze een vast moment hebben maar wij hebben een leuk marktje gevonden op Punda net voorbij de drijvende markt. Dit was op een maandag dus misschien is dat de marktdag. Hier kan je ook kleine souvenirtjes kopen.


Een levensgrote leguaan in reliëf aangebracht op een muur

Zonnebloemen en vlinders op de muur


Ooooh dolfijntjes! Dat is het eerste dat ik zei toen mijn zus mij vroeg of ik het zag zitten om met dolfijnen te gaan zwemmen. Als het op dieren aankomt dan reageer ik nog steeds zoals toen ik een klein meisje was, veel te blij. Zwemmen met dolfijnen it is! Aangezien mijn zus, zoals eerder vermeld, op Curaçao was om een cursus te volgen moesten we dit moment inplannen wanneer zij tijd had. Dit was om 8 uur 's morgens, op een zaterdagochtend. Het opstaan was niet echt een probleem, zeker niet met zo'n leuk vooruitzicht. Ik dacht ook nog dat wij bijna de enigste zwemmers zouden zijn aangezien niemand toch zo zot is om rond 7 uur op vakantie op te staan. Dit was dus niet het geval, we waren met een hele grote groep. Gelukkig werden we nog opgedeeld in kleinere groepjes anders zou je de dolfijnen niet meer gezien hebben denk ik.

Welkom! Hier vind je niet alleen de dolfijntjes maar allerlei onderwater diertjes zoals zeesterren, visjes en schelpdieren


De vele wegwijzers tonen al aan dat er hier veel te beleven is


Wachten tot de deuren open gaan aangezien we lekker (te) vroeg waren

Toen we aankwamen in de Dolphin Academy kregen we eerst een formulier om in te vullen. Een soort contractje dat de academie niet verantwoordelijk is voor letsels of zelfs de dood. Oh boy. Nadat we het papierwerk afgehandeld en betaald hadden, mochten we plaatsnemen in een zaaltje waar een film getoond werd over de overbevissing en het gevaar voor dolfijnen. Mooie film die zeker aanzet tot nadenken.

Dan volgde een briefing. We leerden enkele tekens die dolfijnen begrepen en er werd ons ook getoond hoe we ons moesten voortbewegen in het water zodat we de dolfijnen niet bang maakten. Dan was het tijd voor het echte werk! Iedereen uit de kleren, badkledij wel aanhouden natuurlijk ;). We kregen zwemvliezen omdat deze er voor zorgen dat je je goed kan voortbewegen zonder al te veel maneuvers te moeten maken. Tijd om in de bassin te gaan. Ik moet je wel zeggen, die zwemvliezen maken het niet gemakkelijk. Misschien een tip: trek ze pas aan als je in het water bent zo heb je niet het gevaar dat je van die trap valt!

En dan, genieten! De trainers riepen ons één voor één naar voor en dan mochten we een klein spelletje doen met de dolfijnen. We konden kiezen uit zwaaien, draaien, kusje, nat spetteren,... Na de spelletjes zwommen de dolfijnen gewoon door ons heen en konden we ze aaien als we wilden. Daar genoten ze zo van, het gebeurde veel dat ze voor een tijdje bleven hangen zodat ze lekker veel geaaid konden worden. De sloebers! Ik vond het echt super leuk om deze dieren eens van dichtbij te mogen ontmoeten, het zijn zo'n lieverds. Wij hadden dan nog eens het geluk dat we in het bassin mochten waar de baby's zaten. We konden dus volop genieten van hun jeugdige spontaniteit. Echt een aanrader!

Na een halfuurtje was het tijd om afscheid te nemen. We werden meegenomen naar een zaaltje voor de debriefing. Dan kregen we tijd om ons nat pak uit te doen en om de genomen foto's te bekijken. Deze foto's kan je ook meenemen op een USB of in een kadertje. Leuk aandenken aan een fantastische ervaring.


Kusje voor de dolfijn


Zwaaien! En ondertussen elkaar goed nat spetteren


Handjes, of liever vinnetjes vasthouden met een van de kleine dolfijntjes


Aaien terwijl ze voorbij zwemmenDat er veel stranden op Curaçao zijn, moet ik jullie niet vertellen. Net door het grote aanbod is het nooit mogelijk om alle stranden te bezoeken. Je moet er dus enkele pareltjes uitkiezen. Wij kozen tijdens onze reis voor Playa Porto Marie. Een strand dat vrij afgelegen is maar daardoor de moeite waard is. Als ik jullie een tip mag geven, neem wel waterschoenen mee als je naar dit strand gaat. Waarom? Wanneer je van het strand de zee wil inlopen moet je namelijk eerst nog over een strook oud koraal en dit kan behoorlijk pijn doen aan de voeten. Het is wel mooi, maar pijnlijk! Tussen dit aangespoelde koraal kan je ook mooie schelpen vinden, vele mooiere dan bij ons.

Je kan hier ook lekker iets eten en drinken. Als je geluk hebt dan krijg je tijdens je maaltijd een mini-concertje van een joviale man die de sterren van de hemel zingt. Maar niet heus, hij is wel een goed playbacker (als dat al een woord is ;) ). Het is wel grappig om te zien hoe hard hij opgaat in zijn show. Hij brengt zelf zijn keyboard en trompet mee terwijl er overduidelijk een bandje afgespeeld wordt.

Ik denk dat de huur voor een strandstoel hier zo'n 3 dollar was maar ik weet het niet zeker.


Schelpjes zoeken tussen het koraal

Je kan ook een massageke krijgen

Dit strand ligt tussen twee rotsen, deze is er één van


Dit is de andere. Mooi water hé!


Het aangespoelde koraal, doet pijn aan de voetjes ze!

De pier


Je kan hier ook duikspullen huren om de onderwaterwereld te verkennenDinah Veeris is een mevrouw die een mooie kruidentuin heeft op Curaçao. Met de kruiden die in haar kruidentuin groeien, maakt ze dan allerlei middeltjes tegen bijvoorbeeld astma, rusteloosheid, haaruitval, muggen, en nog zo veel meer. Deze middeltjes kan je dan ook kopen in de winkel die bij de tuin hoort.

Normaal gezien wordt er op weekdagen een rondleiding gegeven waarbij de soorten kruiden en hun werking wat worden toegelicht. Jammer genoeg was dit tijdens ons bezoek niet het geval. Er waren wel een aantal mensen die de rondleiding wouden doen maar blijkbaar was er niemand aanwezig om deze te geven. Dan zijn we maar op eigen houtje, met een blaadje waarop wat uitleg stond, de tuin gaan verkennen. Op zich is het wel een mooie tuin maar ik denk dat deze niet meer benut wordt zoals vroeger. Je kan er namelijk een videozaal en een soort vergaderzaal vinden waar er volgens mij vroeger video's getoond werden, maar dit is nu niet meer het geval of toch niet op de dag dat wij daar waren. In de tuin zijn er ook overal bordjes te vinden waarop je wat informatie over de planten kan vinden.

Toen we bijna aan het einde van de tuin gekomen waren, kruiste Dinah Veeris zelf ons pad. Ze begroette ons vriendelijk maar daar bleef het ook bij. Jammer dat ze wel aanwezig was maar toch geen rondleiding gegeven had. Nu ja, misschien had ze een baaldag, kan iedereen overkomen. Daar kan je al wat mijn volgende tip uit afleiden. Als je graag de rondleiding in de tuin meemaakt dan raad ik je aan om vooraf even te bellen of te mailen om zeker te weten dat er wel degelijk een rondleiding doorgaat. Het is ook leuk om zo door de tuin te wandelen maar een rondleiding zou het nog fijner maken denk ik.

De toegang tot de tuin is 8 dollar en 9 als je de begeleide tour neemt.

De ingang

Een soort wensboom in de winkel

Een van de wensen

De winkel waar ze allerlei olietjes en zalfjes verkopen

De tuin met een van de informatieborden

Een vogelhuisje gemaakt uit kokosnoot
Een Aloë Vera plant in een hangmat. Grappig hé? Als je wil weten waarom die plant daar zo hangt de bengelen dan moet je zelf even gaan kijken op Curaçao ;)


Er staan in de tuin enkele huisje waar je zulke tafereeltjes kan terugvinden


Onze aankopen in de winkel, inclusief enkele verzachtende middeltjes tegen de muggenbeten 
Het titeltje verraadt het al een beetje. Onze volgende activiteit had zeker niets met water te maken, he-le-maaaaal niet. Haha, oké dan. Ik wou graag eens de onderwaterwereld van Curaçao zien aangezien die volgens velen zo mooi is. Omdat ik jammer genoeg niet kan duiken (dit komt zeker op mijn bucketlist) moesten we wel een andere manier zoeken om dit te doen. Je kan ook gaan snorkelen maar dan kan je nooit zo diep onder water gaan als bij duiken. Dan kwamen we uit bij de Aquafari. Maar wat is dit nu?

Een Aquafari is eigenlijk een safari maar dan onder water. Je kruipt in een soort scooter met een astronautencabine. Beter kan ik het niet uitleggen, haha! In de cabine waar je hoofd in zit, wordt er voortdurend zuurstof gepompt zodat je geen mondstuk moet opzetten, handig! Je kan gewoon vrij bewegen. Voor de rest moet jij eigenlijk alleen maar sturen. Er gaan 2 duikers mee die alles in goede banen leiden. Zij leiden de weg en checken of alles in orde is. Zij zorgen er ook voor dat je op een bepaald moment van 3 meter diepte naar 6 meter gaat. Je moet er zelf wel voor zorgen dat je steeds je oren vrijmaakt, dat kan gewoon op de manier die je op het vliegtuig gebruikt, even slikken of geeuwen ofzo. Alles wordt in het begin heel goed uitgelegd en nadien was ik echt blij dat ik dat gedaan heb.

We hebben wel niet de mooiste koralen gezien uit Curaçao omdat deze door een storm enkele tientallen jaren geleden zijn weggeveegd maar we hebben wel mooi vissen gezien. Het is sowieso iets dat ik nog eens opnieuw zou doen als ik de kans kreeg! Zeker een aanrader als je geen duikervaring hebt!

Ik vind het nog altijd zot dat dit mogelijk is maar echt de moeite waard, maar hoe ik erover denk dat weet ge ondertussen al ;).


De scooter voor die het water in gingOnze scootertjes en de gear van de duikersEen hele school visjes, wauw


Ik heb een toe toe toeter op mijn waterscooter, haha nee toch niet!


Hier zie je een van de duikers aan het werk
Ik zit precies in een film

Een mooie vis!


Kiekeboe!


De Aloë Vera plantage hebben we eigenlijk op een rappeke bezocht. Natuurlijk is er hier niet veel meer te zien dan heel heel heel veel Aloë Vera planten maar de productjes die ze hier maken zijn wel van goede kwaliteit. Deze kan je ook wel in sommige winkeltjes krijgen in de stad en ik denk zelfs ook op de luchthaven, het merk is Curaloë. Ze verkopen hier producten met zelfs tot 98% Aloë Vera! Super voor je huidje dus. Ze verkopen hier ook middeltjes tegen de muggen, had ik dat nu eens eerder geweten hé ;). 

De winkel is wel redelijk groot voor wat er maar van producten staat maar ik denk dat ze ook nog maar net verhuisd waren van een gebouw dat iets verder staat. Wij bezochten dit vooral omdat de Aloë Vera plant enorm goed is voor de huid en omdat wij hier heel erg mee bezig zijn aangezien mijn zus schoonheidsspecialiste is en ik net bij haar beginnen werken ben om cosmetica te maken.


Je ziet hier velden vol met Aloë Vera planten


Je kan zien dat ze in een hele droge ondergrond leven, wel raar voor een plant die zo goed kan hydrateren


Aloë Vera overal!

Producten in het winkeltje


Dit is het product waarover ik sprak, hier zit 98% aloë in!


We hadden nu al een tocht onder water gemaakt, dan kon een tocht op het water toch niet ontbreken. We maakten een boottocht met de Bounty die je kan vinden op Jan Thiel. Laat je niet misleiden, het kantoor van Bounty is wel op Jan Thiel gevestigd maar de boot zelf vertrekt van een heel andere locatie. Je moet hier dus wel nog even de taxi of auto naartoe nemen tenzij je er dichtbij verblijft natuurlijk. Bounty is ook niet de enigste die boottochten organiseert maar deze was voor ons de beste qua vertrekplaats.

Het was een sunset boottocht dus we gingen op de boot van een mooie zonsondergang kunnen genieten. Het begon goed, we werden enthousiast verwelkomd en kregen een drankje. Zelfs tijdens de boottocht bleef de crew ons drankjes brengen, hoe onstuimig de golven ook waren. Er werd ook langsgekomen met lekkere hapjes, mij hoor je niet klagen!

Natuurlijk zijn wij in het regenseizoen naar Curaçao geweest. Je hoort mij al komen. We hebben ook enkele plensbuien te verduren gekregen. Niks ergs, na 5 minuten kwam de zon dan alweer piepen maar leuk is anders! De golven waren soms ook wat wild en dat hebben we gevoeld aangezien we niet in de baai bleven dobberen maar ook op zee gingen varen. Ik heb dikwijls de kriebels in mijn buik gehad en soms ook wat water over mijn hoofd.

Na een uurtje varen, liet de kapitein de zeilen los en was het tijd voor de zon om onder te gaan. Jammer genoeg zaten er veel wolken in de weg dus een mooie zonsondergang kregen we niet, een onvergetelijke ervaring daarentegen wel ;).


Een "huisje" op een eiland, ik denk dat dit voor een paar duizenden euro's wel te huur was
Ik voel me al helemaal thuis


De ondergaande zon, jammer van de wolken

En toen kwam de maan tevoorschijn! Twee vliegen in een klap!


En dan last but not least, ja ik ben eindelijk toegekomen aan onze laatste activiteit. Ik verschiet ervan hoe veel we allemaal nog kunnen doen hebben op zo'n korte tijd.

Deze laatste is ook zeker de moeite. Serena art factory is de plaats waar de bekende ChiChi's gemaakt worden. Wat is een Chichi? Hier de beschrijving van op de site van Serena art factory:

Chichi® is a sensual, well rounded Caribbean figure. She represents the smart, strong, happy and caring elder sister everyone deserves. She is handmade and hand painted in bright Caribbean colors by local craftsmen and painters at Serena’s Art Factory in Curaçao and can be taken home as a delightful souvenir or an original piece of art.

Deze welgevormde mevrouwtjes zijn echt een streling voor het oog. Ze worden in zo'n vrolijke kleuren beschilderd dat ik ze meteen allemaal zou willen meenemen. Er is nog iets leukers! Als je een workshop bij Serena reserveert dan kan je helemaal zelf je ChiChi beschilderen. Je kiest zelf welk vrolijk badpak of kleedje ze aankrijgt! Dit hebben wij jammer genoeg niet kunnen doen omdat we de factory net voor onze trip naar de luchthaven bezocht hadden maar als je de tijd hiervoor hebt dan zou ik dit zeker doen!

Je kan niet enkel de de winkel en het atelier bezoeken waar deze popjes gemaakt en verkocht worden maar je kan ook nog een tochtje maken door de tuin waar je allerlei dingen kan ontdekken. De tuin is ook heel vrolijk ingericht met allerlei kleurtjes en vormen. Van dit bezoekje word je dus helemaal vrolijk, ik toch al zeker!

Het bord bij de ingang

De popjes in de winkel

Je kan er ook vliegende ChiChi's vinden!

Je kan ze in allerlei maten vinden, dan bedoel ik wel groot of klein want ze blijven altijd hun mooie ronde vorm behouden!

Zo worden de ChiChi's gemaakt, gegoten in een mal.

Het atelier, hier kan je ook de workshop volgenEen kusje voor de dame
Zoals ik al zei, was dit onze allerlaatste activiteit op Curaçao. Toen was het tijd om afscheid te nemen van het eiland waar ik toch mijn hart verloren heb. Nadat we eerst nog enkele uurtjes in de rij mochten vertoeven was het tijd om op het vliegtuig richting België te stappen!

Daaaaaag en tot de volgende keer!
Hier vat ik nog enkele weetjes samen die misschien wel handig kunnen zijn als je ooit naar Curaçao trekt!

Ze betalen in Curaçao niet met euro's maar met antilliaanse gulden ofwel Nafl. Je kan er ook in de meeste gevallen met dollars betalen.

Het is gebruikelijk om een fooi te geven aan mensen die iets voor jou doen. Dan heb ik het over de taxichauffeur, een kelner, de duikers bij de aquafari,... Meestal wordt er zo'n 5 a 10% van het totale bedrag gegeven maar de keuze is volledig aan jou.

Als je rondloopt in een gebied waar veel planten staan, let dan even op je passen. Hier schuilen veel hagedissen en die kunnen zo onder je schoen belanden.

Muggen, muggen, muggen. Ik zei het al, het stikt van deze beestjes. Vergeet je dus ook niet te beschermen als je 's avonds nog iets gaan drinken want als het begint te schemeren dan komen deze beestjes al tevoorschijn. Ik heb de muggenbeten niet kunnen voorkomen, hopelijk jullie wel!

De inwoners van Curaçao spreken 4 talen. Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento: een mix van Spaans, Portugees, Nederlands, Frans en Engels. Als je goed luistert en je spreekt wat Spaans dan kan je ze wel wat verstaan. Tegen de toeristen wordt meestal Nederlands gesproken dus geen paniek, ze verstaan je daar zeker!

Pak licht! De jaarlijkse temperaturen schommelen tussen de 25 en 30 graden en de koudste en warmste dag verschillen maar 4 graden. Veel warme kleren ga je dus niet nodig hebben.

Om naar Curaçao te gaan van uit België of Nederland heb je wel degelijk een reispas nodig. De inwoners spreken dan wel Nederlands, je gaat nog steeds buiten Europa.

Als je een ritje met de taxi of bus voor de boeg hebt, zet je dan maar schrap. De wegen in Curaçao liggen vol met snelheidsremmers. Voor je goed en wel bekomen bent van de vorige volgt er nog een, en nog een, en nog een.

Dushi. Dit woord zegt ons niks, mij althans niet, maar is heel populair op Curaçao. Dit woord wil schatje, aardig, lief zeggen en kan je op veel plekken vinden. Op t-shirts, glazen en zelfs menukaarten!

Bon Bini ofwel welkom is ook zo'n uitspraak die je overal leest

Neem zeker voldoende zonnecrème mee. De wind waait heel fel en soms voel je het niet eens als je aan het verbranden bent.

Voorlopig is dit alles waar ik aan kon denken maar als er nog iets in mij opkomt dan vul ik dit lijstje zeker nog aan!Amai, het voelt precies of ik heb hier heel mijn leven neergeschreven. Als je tot hier geraakt bent, proficiat dan! Vertel me zeker wat volgens jou de leukste activiteit leek! Ik hoop wel dat ik de mensen die erover denken om een reisje richting Curaçao te maken, geholpen heb. Ik ben ook blij dat ik mijn ervaringen hier kon neerschrijven, mooie herinnering voor later ;). Als je gaat, geniet vooral van het eiland en van de mensen waarmee je gaat!

Ondertussen ben ik al aan het nadenken over waar mijn volgende reis naartoe zal gaan!


You Might Also Like

6 fijne reacties

 1. Dat ziet er echt uit als een geweldig zalige vakantie! Ik wil er ooit zeker naartoe en ik wil ook zeker eens met dolfijnen kennis maken! En haha, die scootertjes zien er echt supergek uit :D Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe je de reis gepland hebt en met welke maatschappij en hoe duur alles was enzo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is inderdaad wel iets dat nog mensen zouden willen weten maar het probleem is dat ik niet alle prijzen meer exact weet. Maar ik ga wel eens ten rade bij mijn zus, zij weet het misschien wel nog en dan kan ik het aanvullen!

   Verwijderen
 2. erg mooie foto's. ik weet niet of ik dat gedurft had zo met een onderwaterscooter xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo hee, dat ziet er top uit! Ik word helemaal vrolijk van die gekleurde huisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh wat gaaf die onderwater scooters!! :D :D
  En wat zijn er veel leuke dingen te doen op Curacao zeg! :) Erg leuk om te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Het lijkt me daar heel erg gaaf, je schrijft ook op een leuke manier. Leuke weetjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.