Tips | airbnb

12:30

Vorige week ging ik samen met mijn lief voor een weekje naar Berlijn. Aangezien hotels midden in een grootstad als Berlijn behoorlijk prijzig kunnen zijn (zeker als je zo last minute beslist als wij), gingen we op zoek naar een alternatief.

Toen kwam ik op het idee om een medium te gebruiken dat toch al even op mijn lijstje staat: airbnb.

Op deze site kan je de data ingeven waarop je een reisje gepland hebt en natuurlijk naar welke stad je gaat. Als resultaat krijg je dan pagina's vol met appartementen van mensen uit je stad naar keuze. Bijkomend kan je dan nog een prijscategorie instellen en kan je kiezen of je een volledig appartement wil huren of enkel een kamer.

Wij gingen voor een volledig appartement omdat we voor een weekje kwaliteittijd gingen. Als je bijvoorbeeld graag een rondreis wil maken doorheen Andalusië is het misschien handiger om voor een kamer te gaan om de prijs wat te drukken. De appartementen gaan van luxueus tot basic, van kleurrijk tot strak, van 30 euro tot 200 euro en van een kamertje tot een hele villa. Er is voor elk wat wils.Wij verbleven een weekje in dit appartement in Berlijn. Een klein maar heel fijn appartement in een rustige buurt, meer hadden wij niet nodig. Er was ook een metrostation dichtbij dus we konden overal naartoe wanneer we dit wilden. Als je ook graag bij Carlo wil gaan logeren dan kan je hier terecht.

Het staat al vast dat onze volgende reisjes ook via airbnb zullen verlopen. Ook al ben ik nog maar net terug van Berlijn, ik heb al enkele adresjes bekeken in andere leuke steden. Dromen kan geen kwaad hé?

Je kan via deze site ook even ongegeneerd binnenkijken bij andere mensen en zo ideetjes sprokkelen voor in je eigen huisje of appartement. Nog een reden om hier even een kijkje te nemen!

Nu neem ik je even mee op een reis rond de wereld.


Oslo - Noorwegen

Deze mooie loft in Oslo is een van mijn favorieten. De witte muren zorgen echt voor een open gevoel en de balken en bakstenen geeft het iets rustiek. Als je dan nog geluk hebt dan maken de zonnestralen je 's ochtends wakker.


Italië - Rome

Dit appartement ademt voor mij echt romantiek en gezelligheid. Ideaal voor een tête-à-tête aan het kleine tafeltje terwijl jullie van een glas prosecco sippen en diep in elkaars ogen kijken. *smelt*

Verenigde Staten - Brooklyn

Deze gerestaureerde loods in Brooklyn ziet er fantastisch uit. Of 'ie handig is om in te wonen dat weet ik niet maar hip alleszins wel. Het poetsen van de loods is volgens mij ook een hele opgave maar dat even terzijde.

Indonesië - Bali

Een luxueus verblijf om af te sluiten. Dit huis (of zeg maar villa) heeft ruimte voor 6 personen dus dit is misschien wat groot als je met je lief naar Bali reist. Tenzij je opeens grote ruzie hebt, dan kan je misschien wel 2 dagen in het huis verblijven zonder dat je elkaar hoeft tegen te komen.

(Mopje he, maak maar geen ruzie!)
Natuurlijk heb ik hier enkele pareltjes uitgekozen in welke je een hele week zou willen rondhuppelen in je pyjama zonder dat je een voet buiten zet terwijl je leeft van de liefde. Dit is (naar mijn mening) niet echt de bedoeling van een reis naar het buitenland. Als dit voor jou wel de betekenis van een reis draagt, zeker doen!

Als ik op reis ga, wil ik graag zoveel mogelijk doen en zien in de stad waar ik naartoe ga. Dan ben ik meestal tevreden met een plek "die voorziet in mijn basisbehoeften". Deze zijn ook te vinden op airbnb hoor maar deze plaatjes zijn zo mooi om naar te kijken dus kon ik het niet laten.

Zijn jullie al eens op reis geweest door gebruik te maken van airbnb of een soortgelijke website?

Bronnen: 1, 2, 3, 4You Might Also Like

1 fijne reacties

  1. Prachtige kamers waar je in kan slapen!
    Toevallig, toen ik met mijn vriend en broertje ook naar Berlijn ging, hebben we ook een super fijne kamer gevonden met airbnb. Groot, mooie meubels, mooie badkamer, fijne locatie.. Echt super goed.
    Ik moet echt vaker met airbnb mijn verblijf boeken, denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.