DIY | your very own font

15:00

Heb je het perfecte handschrift en lijkt alles dat je schrijft precies uit de printer te rollen? Of heb je net zo'n doktershandschrift waar niemand echt goed kan opmaken wat je nu net aan het neerpennen bent?

Van dit handschrift van jou kan je zelf een font maken! Op internet vind je verschillende sites waar je handgeschreven fonts kan downloaden maar eentje van jouw unieke handschrift is toch nog veel leuker?


Een font maken hoe gaat dat nu precies in z'n werk?

Wel, om te beginnen klik je hier.
Dan kom je terecht op een site waar je je font kan maken. Daar vind je een template dat je moet afdrukken en invullen. Je moet niet netjes over de letters gaan die je daar in een waas ziet staan. Je moet gewoon je eigen handschrift invullen, de letters staan er zodat je zou weten welke letter je daar moet invullen. Blijf ook tussen de lijntjes zodat je het programma je letter goed kan herkennen.Als je dit hebt ingevuld, scan je het blad in en kan je het uploaden op de site. Geef je font ook een leuke naam. Daarna kan je je eigen font downloaden, plakken bij je lettertypen en klaar om te gebruiken!

Nu kan je pagina's in Word volschrijven met je eigen handschrift. Natuurlijk ziet het er niet exact zo uit zoals je echt zou schrijven aangezien in je echte handschrift niet elke 'a' er hetzelfde uitziet maar het leunt er wel bij aan.

Hierna kan je zelf misschien ook leuke fonts maken door te experimenteren met verschillende schrijfwijzen.

Hou er wel rekening mee dat je met een ietwat dikkere, zwarte pen gaat schrijven zodat je letter donker en iets dikker zijn. Dit is nodig zodat je computer en het programma de letters goed kunnen 'lezen'.
Dit is er eentje die ik zelf ingevuld heb. Het is niet mijn eigen handschrift maar een handschrift dat ik wel leuk vind.


Wel leuk he?
Als jullie dit zelf ook gaan doen en je gebruikt dit font op je blog, laat hieronder dan zeker een linkje achter.You Might Also Like

2 fijne reacties

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.