Inspiration | Victor Nunes

12:30

Heb je nooit als klein kindje (of iets minder klein kindje) een vlek op papier gemaakt en daar een heuse tekening van gemaakt? Ik wel hoor. Dan werd die lelijke vlek plots een dansende man of een luchtballon. Soms werd die vlek iets helemaal anders en veranderde het hele blad in een of ander fantasietafereel.

Die kinderlijke kijk op de dingen verliezen we jammer genoeg als we opgroeien. De ene al wat meer dan de andere en ik hoop dat ik deze kijk toch nog even mag behouden.

Victor Nunes is dit niet verloren en dat kan je zien aan zijn kleine kunstwerkjes. Zijn kunst is een goed voorbeeld van pareidolia ofwel het betekenis geven aan alledaagse voorwerpen. Een goed voorbeeld hiervan is het zien van de vorm van een gezicht in een vlek.

Hij maakt tekeningen rond alledaagse objecten of integreert alledaagse objecten in zijn tekeningen gaande van maïs tot popcorn (haha) en van scharen tot touw. De voorwerpen komen als het ware tot leven aangezien ze een bepaalde functie krijgen. Als je zijn naam intikt op Google dan krijg je allerlei van deze leuke prenten te zien.

Uiteraard voor jullie meteen op 'het huisje' klikken, heb ik er voor jullie ook enkele uitgezocht.


http://www.visualnews.com/2014/01/25/creativity-overload-everyday-objects-re-imagined-victor-nunes/


http://daily-movement.com/daily/imaginative-faces-by-victor-nunes/


http://blazenfluff.com/2014/01/the-many-imaginative-faces-of-victor-nunes/http://daily-movement.com/daily/imaginative-faces-by-victor-nunes/http://www.dailybest.it/2014/01/31/i-personaggi-strampalati-di-victor-nunes/http://www.ehow.com/ehow-extras/blog/victor-nunes-portugal-artist-who-works-with-food-and-found-objects/http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/victor-nunes-faces


Die met de popcorn en de elastiekjes zijn mijn favorieten. Welke vinden jullie de leukste?
Als jullie op de tekening klikken dan komen jullie terecht op de pagina waar ik ze gevonden heb.

You Might Also Like

6 fijne reacties

 1. Aaaaaw dit is echt te gek, vrolijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, knap! Ik vind de paperclips en het potloodslijpsel ook heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig gedaan, heel origineel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Teee gek! Waar blijft die tutorial? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er heeft hier iemand precies niet veel geduld hé! Nee, hij komt eraan. Ik heb hem dit weekend afgewerkt en zet hem in de rij om gepubliceerd te worden. Waarschijnlijk volgende week ten laatste!

   Verwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.