DIY | chocolate chip cookies
15:55Wat is er leuker dan op een koude, miezerige winterdag samen met je lief of vriend of vriendin of mama of broer of zus of papa of weet ik veel wie lekkere koekjes te bakken? Juist, met een van die personen héél erg veel koekjes bakken!
Wat heb je hiervoor nodig?
- 550 gr bloem
- 180 gr witte suiker
- 180 gr bruine suiker
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gr boter
- een snuifje zout
- een heleboel chocoladedruppels
- weegschaal
- 2 kommen
- een mixer
- bakpapier
- een oven
In de ene kom meng je eerst de bloem, het bakpoeder en het zout. In de tweede kom mix je de boter, de twee suikers en de vanillesuiker tot een romige substantie. Je kan dit met de hand doen maar daar heb je echt grote spierballen voor nodig. Mij lukte het niet dus ik haalde de mixer erbij. Daarna voeg je bij dit mengsel de twee eieren een voor een toe. Tussendoor mix je nog even.
Dan voeg je beetje bij beetje het bloemmengsel toe. Het mengsel gaat heel erg stug worden na verloop van tijd maar dit is normaal. Ik heb het nog eens eventjes opgewarmd zodat de boter wat zachter werd.
Als laatste voeg je uiteraard de chocoladedruppels toe. De hoeveelheid kan je zelf kiezen.
Proef zeker het koekjes deeg even voor, dat moet gewoon. Niet teveel want we moeten nog koekjes maken hé. Het deeg smaakt net zoals het koekjesdeeg in het ijs van Ben & Jerry's, lekkur.
Genoeg geproefd, nu balletjes rollen. Wees gerust, de koekjes gaan heus wel plat zijn eens ze gebakken zijn. Je kan deze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Stel je voor, één heel erg groot koekje om samen van te knabbelen. Gezellig!
Nee oké, leg de bolletjes op bakpapier op de bakplaat. Leg deze niet te dicht bij elkaar zodat ze niet aan elkaar gaan kleven als ze aan het bakken zijn. De bolletjes gaan geleidelijk aan platter en breder worden.
Na een 8-tal minuten heb je lekkere koekjes. Wel even laten afkoelen want deze zijn behoorlijk heet. Als je zoals ons een heleboel koekjes maakt dan kan het zijn dat ze na verloop van tijd wat minder baktijd nodig hebben omdat de oven gloeiend heet is. Hou ze even in de gaten dan.
Tip numero uno
De overgebleven chocolade druppeltjes kieper je in een warm glas melk en je hebt meteen een warme chocolademelk die bij je koekjes gaat. Nu nog een knisperend haardvuur, dekentje (of onesie), goeie film en you're all set voor een gezellige avond.
Tip numero duo
Als je, zoals mij, niet het geduld hebt om al deze koekjes in een keer op te bakken én voor de studentjes onder ons heb ik de ideale tip. Je vriest een aantal van deze bolletjes in! Als je dan tijdens het studeren of gewoon op een random moment zin hebt in koekjes (wie hou ik voor de gek, we hebben altijd zin in koekjes) dan haal je enkele bolletjes uit de diepvriezer. Je legt ze in de oven en hoppa, instant koekjes.
Geniet!
Mijn recept haalde ik van solo.be
6 fijne reacties
Wauw, wat ziet dat er lekker uit! Die moet ik zeker eens proberen! Heel veel liefs, X
BeantwoordenVerwijderenZeker doen ;-)
VerwijderenChocolate chip cookies zijn aaaaaltijd goed hihi. Heerlijk receptje!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Pauline
Inderdaad, en zeker met het regenweer van de voorbije dagen!
VerwijderenIk ben gek op chocolade chip cookies:) Fijn recept, ik 'like' hem meteen even op Bloglovin'^^
BeantwoordenVerwijderenFijn! Als je het receptje eens uittest, laat me dan zeker weten of ze lekker waren.
VerwijderenIk vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.