Thrifting | I went thrifting #7

14:00


De laatste keer dat ik nog eens ging snuisteren tussen de tweedehandsspulletjes is alweer eventjes geleden. Zeker al van vorig jaar (oké slecht mopje). Ik heb al behoorlijk wat verzameld voor mijn uitzet, tijd om een eigen huisje te gaan zoeken ;-).

Aangezien het al even geleden is weet ik niet meer exact wat alle spulletjes gekost hebben. Een "boma" kleedje.

Een kleedje dat momenteel nog op mij ligt te wachten om vermaakt te worden. Het is veel te groot in alle opzichten. Ik heb geen idee meer van de prijs.


 Nog een "boma" kleedje

Waarom schrijf ik hier eigenlijk boma kleedje? Omdat het zo van die kleedjes zijn die je makkelijk in de kleerkast van je oma kan terugvinden. Waarschijnlijk maakten enkele bomma's of de zonen of dochters daarvan hun kleerkast leeg en brachten ze deze allemaal gelijktijdig binnen want er waren er echt een heleboel van deze soort te vinden. Ook van dit kleedje weet ik de prijs niet meer.

 Nog een laatste "boma" kleedje

 Mijn stapel is dus heel wat aangedikt zoals jullie kunnen zien. Nu nog eens de tijd vinden om hieraan te beginnen en ik denk dat ik mij daarna een nieuwe kleerkast mag aanschaffen.

 Een kerstig kleedje

Dit kleedje heeft een motiefje dat mij spontaan aan Kerstmis doet denken. Is het de combinatie van groen en rood of het feit dat er sterren opstaan, ik weet het niet. Dit zit me wel als gegoten dus kon meteen de kleerkast in. Dit kostte 7 euro als ik mij niet vergis.


 

 Vrolijke glazen

Ja, joepie! Mijn uitzet heeft er enkele vrolijke glazen bij. Deze kon ik echt niet laten staan. Ze stonden tussen een heleboel gewone, saaie glazen en schreeuwden naar mij om hen mee te nemen. Dit setje was 2 euro.

 Mix 'n match kopjes en schoteltjes

Later wil ik thee feestjes geven. Geen enkel kopje of schoteltje zal bij elkaar horen dus het geeft helemaal niet als er eentje stuk gaat door teveel enthousiasme. Meestal komen die eenzame stukjes servies bij het afval terecht. Ik ben dan zo blij als ik één enkel kopje zie staan in de kringwinkel of op een rommelmarkt. Die neem ik dan mee naar huis en mag bij mijn bescheiden collectie van allemaal verschillende kopjes en schoteltjes. 

Ik zie het al helemaal voor mij, een grote tafel met allemaal eigenzinnige schoteltjes en kopjes, verschillende soorten thee (of koffie voor de liefhebbers) en veel taart. Er moet veel taart zijn.
Een van de redenen waarom ik toch verlang naar de lente/zomer is dat ik dan terug ga kunnen rondlopen op buiten rommelmarktjes. Niks is gezelliger om tussen keuvelende (en afbiedende) mensen te lopen met de zon op je bol terwijl er straten vol mooie spulletjes op je liggen te wachten.


You Might Also Like

4 fijne reacties

 1. Wat een mooie en leuke spulletjes heb je gekocht! Bij mij is het weer té lang geleden dat ik ben gaan snuffelen in een kringloop of wat dan ook. Binnenkort maar weer eens doen!

  Liefs,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke spullen! Ik moet nog eens naar een kringloop gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een leuke items heb je gekocht! Die kleedjes hebben zo'n leuk motiefje! Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.