Trips | Kingsday 2014

12:30

Afgelopen weekend was het Koningsdag in Nederland. Aangezien ik die dag samen met mijn zus en mama in Nederland moest zijn, vonden we het wel een goed idee om eens even een kijkje te gaan nemen naar het hele Koningsdag gebeuren.

Ik moet zeggen, zo'n groot volksfeest heb ik in België nog niet meegemaakt. Tijdens onze nationale feestdag zie je hooguit enkele Belgische vlaggen uit de ramen hangen maar meer als dat zit er vaak ook niet in.

In Nederland waren de straten volgelopen met vrolijke, in het oranje geklede mensen. Ik vind persoonlijk dat de doorsnee Nederlander op een doorsnee dag sowieso al vrolijker is dan de doorsnee Belg op een doorsnee dag. Voeg hier nog vele pintjes en muziek aan toe en Nederland gaat helemaal uit de bol.

De sfeer die er hing op die dag was echt aangenaam. Het samenhorigheidsgevoel werd nog wat versterkt door de oranje kleur die de straten vulde.

Wij vierden mee in Breda waar er een soort feestzone was afgebakend. Een beetje vergelijkbaar met bijvoorbeeld de feestzone Polé-Polé op de Gentse Feesten maar dan met security bij verschillende ingangen.

Ik heb ook enkele kiekjes genomen die dag. De oranje kleur in de foto's heb ik door middel van een instelling op mijn camera kunnen onderscheiden van de rest, hier is geen photoshop aan te pas gekomen ;).
Overal werd er uitbundig gedanst en gevierd op straat. Je voelde de muziek knallen in je buik.


Toen we even ontsnapten aan het feestgedruis vonden we nog een leuk, ieniemienie klein kerkje. Daar trok ik deze foto nadat we zelf enkele kaarsjes hadden aangestoken.

Volgend jaar wil ik zeker nog eens terug gaan om dan volwaardig mee te vieren.
You Might Also Like

5 fijne reacties

 1. Oh wat leuk! Als je gaat volgend jaar wil ik zeker mee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke foto's zo met dat oranje :) Leuk om te lezen hoe het is voor iemand die nog nooit Koningsdag heeft meegemaakt in Nederland, voor mij is het toch een stuk normaler :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was wel een fijne ervaring dus volgend jaar kom ik zeker nog eens terug!

   Verwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.