Recykleren | dotted dress

12:30Enkele maanden, of zeg maar een goed half jaar (oeps), geleden postte ik op instagram deze foto.

Ik kreeg van mijn oma een doos vol mooie stofjes en kleedjes. Een doos vol schatten als je het aan mij vraagt. Aangezien ik graag rommelmarkten en kringloopwinkels afstruin op zoek naar de leukste kleedjes of andere spulletjes, was ik heel blij met deze doos.

De kleedjes zijn natuurlijk niet echt mijn maat maar samen met mijn mama ging ik aan de slag met naald en draad om deze stofjes om te toveren naar op maat gemaakte pareltjes.
Mijn confetti kleedje noem ik dit. Het is een turquoise kleedje met bolletjes in allerlei kleuren. Zoals je kan zien had mijn oma niet echt een grote maat maar het kleedje moest toch nog wat ingenomen worden in mijn taille en onderaan. Aangezien ik niet van de grootste ben, lijk ik in langere kleedjes meestal nog kleiner.Strike a pose
Tadaaa! Dit is 'm dan. Taille en de zoom wat ingenomen en mijn mouwen wat korter gemaakt.
Ondertussen is het al wat warmer geworden en kan ik al zonder sokken op de foto. 
 En dan nu nog wat poses.Zoals jullie op de eerste foto konden zien, heb ik nog meer kleedjes gekregen van de oma. Dit zal dus niet het enigste zijn dat jullie hier voorbij zullen zien komen. Plaats daar nog eens mijn aanwinsten van de rommelmarkt bovenop en we hebben een hele hoop om te recykleren!


You Might Also Like

5 fijne reacties

 1. Mooi jurkje geworden! Als ik je nog een tip mag geven om de mouwen wat aansluitender te maken: als je de mouwen eerst lostornt van het lijfje en eerst het lijfje helemaal inneemt, krijg je niet zo dat vleermuismouw-effect (allez, ik weet niet of je dat wilde of niet, want ik vind het zo ook heel mooi eigenlijk!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de tip! Het was niet de bedoeling om vleermuismouwtjes te maken en eerlijk gezegd had ik het voor de foto nog niet opgemerkt ;)

   Verwijderen
 2. Wat mooi gedaan zo!! Staat je heel leuk!
  En inderdaad; een schat aan mooie kleedjes en stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En inderdaad, er zijn er nog heel wat om aan te werken ;)

   Verwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.