DIY | ice tea

12:30


Ik drink wel eens graag een theetje, zo af en toe. Ik ben niet echt een koffiemens dus thee is voor mij een heerlijk alternatief.

Naast de heerlijke smaken die er bestaan, geeft thee je ook gewoon een warm gevoel. Nu het zomer is en het weer soms drukkend warm kan zijn, drink ik geen thee meer om mij warm te houden. Als het buiten warmer wordt dan heb je deze warmte niet echt meer nodig en blijft enkel de heerlijke smaak over.

Dan kwam ik op het idee om zelf ice tea te maken, koude thee dus. Het idee kwam eigenlijk van mijn zus die in haar schoonheidsinstituut al jaren zelfgemaakte hibiscus ice tea geeft als aperitiefje.


Wat heb je hiervoor nodig? • 1 limoen
 • 10 gram thee
 • enkele blaadjes munt
 • 1 liter water
 • enkele flesjes

Je mag hier ook meer dan 10 gram thee gebruiken maar dit hangt af van hoe sterk je thee mag smaken. De groene thee met goji en acai stond hier al even in de kast maar ik heb deze ook hier gevonden. Je kan dit natuurlijk met eender welke thee doen, hibiscus is ook een lekkere variant.

Om te beginnen breng je het water aan de kook. Als je ziet dat er belletjes gevormd worden op de bodem maar het water nog niet echt borrelt dan mag je de thee toevoegen. Je laat de thee ongeveer 5 minuten trekken in het water terwijl je er af en toe even in roert.

Als de 5 minuten om zijn, giet je de thee door een vergiet in een verwarmde kom of kan. Deze is best verwarmd omdat die anders kan barsten door de hete thee. Je kan de thee vervolgens even laten afkoelen in de kan voor je deze op flessen giet.

Wanneer de thee goed afgekoeld is, mag je deze op flessen gieten en zet je deze nog even in de koelkast voor je hem gaat drinken.

Als je een glaasje zelfgemaakte ice tea inschenkt, kan je hierbij enkele blaadjes munt en een partje limoen voegen. Deze geven de zoete thee een zure kick. Een beetje honing mag ook. Vind je de thee best wel goed zonder limoen en munt? Dan laat je deze er gewoon uit! Jij drinkt 'm zoals je 'm het liefste hebt.

Klaar!Voorzie jouw flesjes nu nog van een mooi label en je kan je zelfgemaakte ice tea overal mee naartoe nemen. Op een warme dag maak je dan een hele kan, zet je deze op tafel tijdens een etentje en laat je de gasten meegenieten van dit gezonde drankje!


You Might Also Like

3 fijne reacties

 1. Klinkt goed Raya, dit ga ik binnenkort uitproberen!
  Dankjewel :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet 'm nog steeds uitproberen! Nu is het weer er perfect voor :).
  Wat het festival betreft, ik vond het ook super fijn dat het klein was! Grote festivals lijken mij niks voor mij, maar ik zou het niet weten, Down The Rabbit Hole was mijn eerste festival hihi. Maar het was zo fijn, ja. Dankjewel Raya :) voor je lieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk dat je de tijd neemt om een reactie neer te schrijven.